sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Maanantai

Eilen oli taas riittämättömyyden tunne, ja todellisuus, oikein huipussaan.
Molemmat lapset huutavat, eikä kukaan nuku 15 minuuttia pidempiä pätkiä kerrallaan.
Kolmevuotiaalta on kaikki huonosti ja vauva ei tapansa mukaisesti rauhoitu kuin tissille. Ulkona sataa ja myrskyää, ja sisällä on liikaa aikuisten juttuja tehtäväksi. Koska ulos ei mennä, kiukutellaan sisällä.

Pää sattuu huonosti nukuttujen öiden imetyksistä niin, että kaikki äänet ja valot ovat tuskaa, Duplot kolisevat liikaa, eikä esikoinen lopeta huutamista pyynnöistä huolimatta, mutta oppii illan päätteeksi toistelemaan "piis, piis, ole hiljaa, piis ole hiljaa nyt".
Antaisin mitä vaan saadakseni juoda kupillisen kahvia rauhassa, hiljaisuudessa. Teen päätöksen ostaa lisää korvatulppia.

Enemmän kuin oma riittämättömyys vastata lasten tarpeisiin, minua stressaa ja ärsyttää tämän talon olematon äänieristys. Yritän saada lapset hiljaiseksi heti, kun huuto ja ulina alkaa, koska tiedän, että se kaikki kuuluu lähes yhtä kovalla volyymilla seinän taakse, sunnuntain vapaapäivää viettävien naapureiden korviin.

Illalla esikoinen herättää vauvan jatkuvasti, enkä saa kumpaakaan hiljaiseksi ennen kuin vasta lähes puolen yön aikaan.
Omaa aikaa ei ole edes hetkeä, joten varastan sitä omista, riittämättömistä, yöunistani, vaikka tiedän sen kostautuvan aamulla.

Yö on helvettiä. Esikoinen herää kahdelta, kun on pissannut vaipan ohitse sänkyyn. Vauva herää ja yritän saada molemmat mahdollisimman nopeasti hiljaisiksi, ennen kuin naapuri seinän takana herää. Olihan jännä projekti kuivata sänkyä ja lasta, etsiä esikolle uudet yövaatteet ja pitää vauva rauhallisena.
Vauva nukkuu huonosti koko loppuyön, esikoinen pyörii ja potkii minua naamaan. Herättää kiukullaan taas vauvan. Tuntuu kuin olisin ollut lähes koko yön hereillä, enkä nukkunut yhtään.
0645 vauva herää huutamaan, eikä rauhoitu millään. Nousen ylös vaihtamaan vauvan vaippaa, ja kun vihdoin saan sen takaisin sänkyyn ja rauhoitettua, herää esikoinen itkemään pissahätäänsä ja vauva meinaa herätä taas.
Onneksi lapset nukkuvat vielä hetken ennen herätystä, joka tapahtuu aivan liian aikaisin.

Herätessä pää on yhä kipeä ja päivästä näyttää muodostuvan aivan samanlainen kuin eilisestä.

Päivän positiiviset:

- Kaveri kävi ostamassa uusia korvatulppia, ne blokkaa ihanasti kaiken huudon

- Pääsin rauhassa suihkuun

- Soitin kaupungin kotipalveluun ja sieltä tulee joku jo ylihuomenna katsomaan kuinka syvässä suossa ollaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Varaan oikeuden olla Oikeaa Mieltä(tm) ja eri mieltä itseni kanssa.